Om Frøya

Frøya-laksen oppdrettes i havet utenfor øya Frøya helt vest i Trøndelag. Her legges grunnlaget for den unike kvaliteten.

I dette området har Golfstrømmen i årtusener skapt sterke strømmer med stor forskjell på flo og fjære, som sikrer tilførsel av næringsrikt og rent sjøvann to ganger i døgnet, sommer som vinter. I generasjoner har dette naturfenomenet skapt ideelle vekstvilkår for laks.

Når laksen har vokst til 5-6 kg føres den inn til det topp moderne prosessanlegget på øya for bearbeiding.

Laksen sorteres for hånd og kun de beste skinn og beinfrie stykkene av den beste laksen blir til Frøya-laks. Frøya har utviklet en unik pakke- og kjøleprosess. Det tar bare to timer fra fisken er sprell levende til den er ferdig pakket og klar for rask nedkjøling til under 0 grader (laks fryser ved -1,72°). Det sikrer at laksen smaker det samme hjemme hos deg som den dagen vi tar den opp av sjøen.

Les mer om produktene fra Frøya Laks.

Insula

Frøya Salmon AS er eid av det norske sjømatselskapet Insula. Selskapene i Insula har produsert topp kvalitet sjømat igjennom årtier.

Hvor kommer fisken fra?

Frøya, Nordskaget ved Kverva

Mer fakta om Frøya laks:

Frøya laks og bærekraft

Frøya ønsker naturligvis å produsere mest mulig bærekraftig innen alle tre dimensjoner: Økonomi, sosiale forhold og miljø.

Les mer

Frøya er trygg å spise rett fra pakken

Det er trygt å spise rå Frøya laks rett fra pakken uten å fryse den ned på forhånd.

Les mer